Vinfack i Linköping

När du lagrar ditt vin hos oss på Cavarosa mognar ditt vin i rätt temperatur. Rätt lagrat ökar njutningen samt värdet på ditt vin.

De flesta viner behöver vila några år för att helt komma till sin rätt. Viner som lagras rätt förädlas bättre och smakar mer, en utveckling som varje vinälskare älskar att följa. Äldre viner som har lagrats under rätt omständigheter kan också bli en god investering ekonomiskt.

Andrahandsmarknaden öppnades i Sverige 2004. Därefter har vällagrat vin visat sig öka mer i värde än många andra investeringar. Viner som har lagrats under professionella förhållanden går generellt sett till högre pris på landets auktioner.

Vad är det som gör ett vin till en god investering? Ett vin med god proveniens, där ursprunget och historia är dokumenterad, är en säkrare investering än ett vin som inte har någon dokumenterad bakgrundshistoria. Obrutna originallådor är också något som höjer värdet på vinet till skillnad från enskilda flaskor.


Vill du hyra vinfack?

Våra lagringsfack passar för mellan 160–450 flaskor och ger dig ett medlemskap i Vinkällaren Cavarosa. Genom ett medlemskap får du även använda vår provningslokal, där har vi plats för cirka 18 sittande gäster och 22 stående (bordet är höj och sänkbart) som mest. Du får gärna bjuda in vänner eller kunder i provningslokalen och om du vill bjuda på mat rekommenderar vi dig någon av våra samarbetspartners för catering. Det är också möjligt att boka en egen vinprovning under professionell ledning.

Lokalen är öppen mellan 08.00-19.00 varje dag men vid en bokning i provningslokalen kan du naturligtvis vara kvar längre på kvällen. Förutom Cavarosas lokal och vinprovningar får du våra utskick och tillgång till våra utbildade sommelierer. Lokalen har också bra presentationsmöjligheter.


Optimala lagringsförhållanden för vin

Vinrummet i Cavarosa är byggt för att på ett så optimalt sätt som möjligt lagra dina viner. En kylanläggning ser till att rummet har en jämn temperatur året om och golvet som är byggt av tegel har ett lager småsten under facken som binder fukt. Vinrummet har totalt 78 vinfack varav 57 halvfack, tio stora fack, åtta mellanstora fack och tre hörnfack. Varje halvfack rymmer mellan 150-170 normalstora flaskor och de stora facken (totalt 10) rymmer mellan 240-260 flaskor vardera. Vinfacken är försedda med en låsbar gallergrind och själva vinrummet hålls stängd med hjälp av en kraftig dörr som har lås och larm för så säker bevakning som möjligt.

När det gäller försäkringar försäkrar du själv dina viner via ett tillägg i Din hemförsäkring.

Välkommen att ta kontakt med oss på Cavarosa!


Priser

Pris för fack 500 kr/mån.

Till priset tillkommer en första avgift om 1 500 kr. Avgiften omfattar medlemsavgift i vinklubben så länge man innehar ett fack, kraftigt lås till facket, nycklar och larmbricka till lokalen.

Vi har just nu satt in åtta nya fack som är lediga för uthyrning. För intresse fyll i anmälan till vänster.

Kontaktformulär

Skicka

Hamngatan 15 B, 582 26 Linköping | Telefon: 070-566 01 80 | E-post: linkoping@cavarosa.se
Copyright © Cavarosa | Hemsida av HB